endeligtbanner

Depression/Pårørende

 

Det at leve sammen med, eller tæt på, en person med depression som pårørende, vil som oftes opleves som en særdeles udfordrende prøvelse. Grundlæggende er det bedste du kan gøre for dig selv, er at finde faktuel viden om det at lide af en depression.

 

Du kan læse læse meget mere om depression symptomer, og behandling af depression, og derudover er der i den følgende tekst en række forhold, som er særligt rettet mod det at være pårørende, til en person der lider af depression.

 

Depression/pårørende - 10 gode råd - Af Larsen & Ravn.dk

  1. Først og fremmest, tag sygdommen alvorligt!
  2. Vær opmærksom på din egen tilstand.
  3. Sørg så vidt muligt for at få tilstrækkelig positive input fra dine øvrige omgivelser.
  4. Lær noget om, hvad depression er.
  5. Sørg for at der stilles en professionel diagnose.
  6. Støt den deprimerede ved f.eks. at udtrykke: "Du bliver rask. Sygdommen kan kureres."
  7. Undlad at bede den deprimerede om at "tage sig sammen", "komme igang" osv".
  8. Depression er en sygdom - ikke dovenskab. Undlad bebrejdelser.
  9. Undgå lange diskussioner om "hvorfor" sygdommen er opstået.
  10. Depression har ingen simple psykologiske forklaringer.

Om at være pårørende

 

Det er absolut ikke let at være pårørende til et menneske med depression.

 

Det er mange gange frustrerende og hårdt. Det kan opleves frustrerende fordi, man som pårørende kan komme til at føle sig magtesløs. Og hårdt fordi det kan være svært at forstå, hvad det er der foregår, og måske værst af alt, så påvirkes vi ofte kraftigt af de mennesker vi omgåes, i forhold til stemninger, humør og tanker.

 

Det er af afgørende vigtighed, at du får luft for dine følelser og tanker. Måske har du en person, som er villig til at lytte til dig. Brug dit netværk. Tal om tingene!

 

Som pårørende til en depressiv står du i en psykisk hårdt belastende situation. Det kan derfor være en god idé at tale med en professionel. Han eller hun kan hjælpe dig til at opleve situationen i et nyt perspektiv og finde ny energi, og nye ressourcer, så du lettere kan klare dig igennem hverdagen.

 

Som pårørende kan man blive tvunget til at erkende et punkt, hvor man ikke længere er i stand til at yde hjælp og støtte. Det er vigtigt og nødvendigt, at du passer på dig selv og sætter, og fastholder dine egne grænser.

 

Det er en reel fare, at du selv risikere at blive syg, hvis du ikke som pårørende passer på dig selv. Hvis du selv bliver syg, er situationen bare blevet dobbelt så slem!

 

At være pårørende til et menneske med depression kan være en uhyre svær udfordring, og det bliver ofte endnu sværere, hvis du skal gå med det helt alene. Tal derfor om det, alt hvad du kan, og endnu engang: Brug dit netværk i det omfang, det er muligt.

 

Du kan læse om dine muligheder med en NLP coach, eller en uddybende forklaring på depression symptomer. Du kan også læse meget mere om muligheden for at opnå behandling af depression.

 

Hvis du har spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os!


 
 

Billigesessions

BookUlf


BookLinda

 

 Kundereference, stress:
"Sidste år oplevede jeg mit livs, til dato, absolut største nedtur, da jeg i forbindelse med mit arbejde fik stress.Jeg blev hurtigt sendt til en psykolog der konstaterede, at jeg var udbrændt, havde fået strees, og lå på kanten af en depression. Der gik jeg en 6-7 gange i løbet af de næste par måneder, til jeg skulle starte på arbejde igen.Jeg startede så igen og det gik rigtig skidt. Jeg følte slet ikke at jeg havde fået nogle "værktøjer" til hvad jeg skulle gøre anderledes, andet end at få af vide, at jeg var for flink og for pligtopfyldende og det skulle jeg iøvrigt lave om på........Det var svært, og i det hele taget meget svært, bare at være på arbejde.


Efter en lille måneds tid fik jeg så et valg om at snakke med Ulf, og det tog jeg imod da jeg mente at den psykolog hjælp jeg havde fået, egentlig ville være spild af tid at fortsætte med og det er nok den bedste beslutning jeg har taget længe.Jeg startede så samtaler med Ulf og jeg kan kun sige at den model han arbejder efter er virkelig noget der rykker.Der kan man virkelig snakke om at tingene bliver sat i system oppe i ens hoved og efter et par uger blev det hele meget mere klart for mig, hvordan jeg tænker, føler og agere ud fra hvad der betyder noget for mig.Pludselig var jeg i stand til tage beslutninger, både arbejdsmæssigt og privat uden altid at skulle analysere alting, eller tænke "hvad nu hvis"Bare beslutte at sådan er det fordi det har jeg besluttet, og det har jeg det fedt med.


Jeg er godt klar over at træerne ikke vokser ind i himlen, men Ulf har virkelig fået mig til at tænke anderledes om hvad der er godt og skidt for mig selv, og samtidig føler jeg virkelig at jeg har fået de rigtige værktøjer til, at bearbejde den tilstand jeg har været i, også på længere sigt, og som jeg forhåbentlig aldrig kommer i igen.Som person er Ulf meget behagelig at snakke med og er meget dygtig til at trykke på de rigtige "knapper" Han har i hvert fald mine bedste anbefalinger"

 

 

L.B

Frederikssund
Depression

"Heldigvis er der rigtig mange mennesker blandt os der aldrig har oplevet depression på egen krop.

 

Desværre betyder det samtidig at en masse mennesker ikke kan forstå hvad der foregår for de mennesker der bliver ramt af depression. Faktisk er det at være depressiv, så uforståelig en tilstand for mange mennesker, at det i sig selv kan være et problem.

 

Ofte bliver depressive mennesker mødt med en holdning om at "tage sig sammen", at "gøre noget" eller "få hjælp"

 

Der er mange teorier om, hvordan mennesker fungerer inden i, men en ting er sikkert: Vi er alle forskellige, og har forskellige holdninger til ting i livet, og derved forskellig opfattelse af hvad virkeligheden består af.

 

Hvis du aldrig har haft personlige oplevelser med depression, er du først og fremmest heldig, men prøv at forestille dig følgende:

 

- Forestil dig at du vågner op en tilfældig morgen! Du klæder dig dig på, og begiver dig uden for hjemmet. Til din forbavselse er landskabet du møder, drastisk frandret fra det du kendte fra i går! Du ser at alle træer står nøgne, uden blade og løv. Der er ingen farver i dine omgivelser. Alt er gråt, og lydene er monotome, og det samlede lydbillede er uden liv. Ingen fuglekvidder, ingen spor af energi.

 

"Det kunne lyde som en rigtig typisk trist dansk vintermorgen" tænker du måske? Og det har du ret i, men husk at det hele er opstået, uden forklaring i mens du sov, og du er midt i det. det er din nye virkelighed!

 

Vi kan "alle" se det hyggelige i et gold, øde, lysfattigt, lydtomt vinter landskab. Men hvad hvis vi viste, at det aldrig mere blev forår eller sommer! Hvis vi aldrig skulle høre fuglekvidder, mærke solen, dufte græsset? Hvordan ville det være at opleve?

 

Måske er det præcis sådan det opleves at være depressiv!"

 

 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.