endeligtbanner

Symptomer på stress Af larsen & Ravn.dk

 

Alle mennesker oplever forskellige grader af symptomer på stress, når vi er pressede.

 

Nogle får fysiske symptomer som maveonde eller bliver spændte og får ondt i hovedet, andre igen får mere psykiske problemer og bliver nedtykte.

 

Atter andre mennesker får mere adfærdsmæssige symptomer som for eksempel søvnproblemer, eller oplever øget indtag af alkohol.

 

Sagen er, at vi hver især har vores egne stress symptomer, som er signalgivere fra kroppen på, at der er noget galt og at vi bør gøre noget.

Vi er overbelastet!

 

 

Nedenfor er listet nogle af de hyppigste stress symptomer:

 

 

Fysiske symptomer på stress

 

 

  Uro i kroppen, og indre uro
  Ondt i hovedet
  Hjertebanken
  Brystsmerter
  Ondt i maven
√  Nedsat potens - Manglende sexlyst
  Vægt svingninger
  Infektioner - nedsat immunforsvar
  Opblusning af kronisk sygdom

 

 

 

 

Psykiske symptomer på stress


  Manglende lyst

  Trang til at sove
√  Irritation
  Problemer med at huske
  Koncentrations problemer
  Angst fornemmelser
  Reduceret humoristisk sans, påfaldende alvorlighed
 
Depression symptomer


 

Adfærdsmæssige symptomer på stress


√  Søvnløshed, vågner tidligt, kan ikke falde i søvn
  Manglende engagement
√  Hyper ventilation
√  Aggressiv adfærd
  Nedsat tempo - effektivitet
  Svært ved at træffe beslutninger
  Øget indtagelse af alkohol, tobak og andre
    stimulanser

√  Forøget sygefravær

 

 

Symptomer på stress er vigtige signaler

 

Lyt til de signaler du får!

 

Nogle af stress symptomerne betyder mere end andre. Uro, irritabilitet og ubeslutsomhed kender de fleste mennesker til, når vi er små stressede i hverdagen.

 

 

Sådanne symptomer forsvinder hurtigt, når vi føler, at vi er med igen.

 

 

Vi skal fokusere og få ændret på de ting, der måtte stresse os lige nu. Får man derimod mere og vedvarende, svære symptomer, er det et klart tegn på, at der virkelig må gøres noget hurtigt!

 

 

Stress betinget hovedpine eller vægttab, der er længerevarende, vil automatisk nedsætte vores evne til at komme oven på igen. Hukommelsesbesvær, angst og depression vil påvirke vores evne til at fungere i hverdagen og derved stresse os yderligere.

Læs om dine muligheder for stressbehandling

 

 

 

Symptomer på stress - Årsagen kan være en anden!

 

 

Rent bortset fra søvnløshed er der ingen af de nævnte stresssymptomer, der ikke kunne have en anden årsag.

 

Derfor skal du sørge for at blive undersøgt hos lægen,ved symptomer, der varer mere end en uges tid.

 

 

Du kan også læse om depression symptomer, og angst symptomer.

 

Søvnløshed er et godt, og meget velegnet symptom at måle sit stress niveau med.

 

 

Det er ikke bare nogle få nætters søvn op til en forestående begivenhed, der er tale om. Men problemer med at falde i søvn, eller at vågne op med tankespind midt om natten, og bruge timevis til af falde i søvn igen.

 

 

 

Symptomer på stress - Hvad kan der gøres?

 

Uanset om du oplever svære symptomer på stress, eller oplever symptomer i mildere grad, er det vigtigt at du gør noget ved din situation. NU!

 

 

 

En rigtig god ide er at tale med nogle om din situation. det kan være arbejdsgiver, leder, familie, ægtefælle, partner, venner.

 

 

Det er vigtigt at åbne op for samtale, fordi det automatisk giver dig nye tankemæssige input, og derved muligheder. Ligeledes er det en fin måde at bearbejde din egen selverkendelse.

 

 

Hvis samtale og drøftelse med andre i din inderkreds og netværk ikke er tilstrækkeligt, kan du til hver en tid vælge en professionel stressbehandling.

 

 

Larsen & Ravn.dk tilbyder effektiv Stressbehandling i et meget stort område af hovedstaden og sjælland.

 

 

Vi dækker:

 

Køge, Ringsted, Næstved, Slagelse, Sorø, Roskilde, Holbæk, Frederikssund, og tilbyder behandling i vores lokaler i Bjæverskov.

 

Du kan også modtage behandling hjemme hos dig selv. - Uden ekstra omkostninger!

 

 

 
 

Billigesessions

BookUlf


BookLinda

 

 Kundereference, stress:
"Sidste år oplevede jeg mit livs, til dato, absolut største nedtur, da jeg i forbindelse med mit arbejde fik stress.Jeg blev hurtigt sendt til en psykolog der konstaterede, at jeg var udbrændt, havde fået strees, og lå på kanten af en depression. Der gik jeg en 6-7 gange i løbet af de næste par måneder, til jeg skulle starte på arbejde igen.Jeg startede så igen og det gik rigtig skidt. Jeg følte slet ikke at jeg havde fået nogle "værktøjer" til hvad jeg skulle gøre anderledes, andet end at få af vide, at jeg var for flink og for pligtopfyldende og det skulle jeg iøvrigt lave om på........Det var svært, og i det hele taget meget svært, bare at være på arbejde.


Efter en lille måneds tid fik jeg så et valg om at snakke med Ulf, og det tog jeg imod da jeg mente at den psykolog hjælp jeg havde fået, egentlig ville være spild af tid at fortsætte med og det er nok den bedste beslutning jeg har taget længe.Jeg startede så samtaler med Ulf og jeg kan kun sige at den model han arbejder efter er virkelig noget der rykker.Der kan man virkelig snakke om at tingene bliver sat i system oppe i ens hoved og efter et par uger blev det hele meget mere klart for mig, hvordan jeg tænker, føler og agere ud fra hvad der betyder noget for mig.Pludselig var jeg i stand til tage beslutninger, både arbejdsmæssigt og privat uden altid at skulle analysere alting, eller tænke "hvad nu hvis"Bare beslutte at sådan er det fordi det har jeg besluttet, og det har jeg det fedt med.


Jeg er godt klar over at træerne ikke vokser ind i himlen, men Ulf har virkelig fået mig til at tænke anderledes om hvad der er godt og skidt for mig selv, og samtidig føler jeg virkelig at jeg har fået de rigtige værktøjer til, at bearbejde den tilstand jeg har været i, også på længere sigt, og som jeg forhåbentlig aldrig kommer i igen.Som person er Ulf meget behagelig at snakke med og er meget dygtig til at trykke på de rigtige "knapper" Han har i hvert fald mine bedste anbefalinger"

 

 

L.B

Frederikssund
erhverv extra

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.